Kentdeha – DEHA TV Radyo

Denizli Valiliği’nden Mükerrer Oy Açıklaması

Denizli Valiliği’nden Mükerrer Oy Açıklaması
53 views
14 Mayıs 2023 - 13:36

Denizli’de polis memurunun mükerrer oy kullandığı iddiaları üzerine valilik açıklama yaptı. Açıklamada, daha önce oy kullandığının fark edildiği ve sandık kurulunun bilgilendirilerek başka sandıkta oy kullandırılmadığı belirtildi.

Başka Sandıkta Oy Kullandırılmadığı Belirtildi

Pamukkale ilçesinin Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki Hürriyet Ortaokulu’nda bulunan 1142 numaralı sandıkta mükerrer oy kullanılmak istendiği iddia edildi. Bu iddia bazı sosyal medya paylaşımlarında yer alınca Denizli Valiliği açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Bazı sosyal medya mecralarında paylaşılan “Polis memuru mükerrer oy kullandı” başlıklı yazıya istinaden basın açıklaması yapılması gerekliliği doğmuştur. Polis Memuru G.Ş.’nin ilimiz Hürriyet Ortaokulu’nda 1142 numaralı sandıkta güvenlik görevlisi olarak görev yaptığı esnada, ikametine göre oy kullanması için belirlenen ve seçmen bilgi kâğıdında belirtilen aynı okulda konuşlu bulunan 1128 numaralı sandıkta oyunu kullanmıştır. Durumun fark edilmesi üzerine görevli olduğu sandık kurulu bilgilendirilmiş ve 1142 numaralı sandıkta oy kullanmamıştır. Dolayısı ile mükerrer oy kullanma söz konusu değildir” denildi.