Kentdeha – DEHA TV Radyo

Ekmeğe Zam Gündeme Alındı

Ekmeğe Zam Gündeme Alındı
10 views
09 Haziran 2023 - 11:10

Ekmeklik buğdayda taban fiyatın desteklemeyle birlikte 9 bin 250 lira olarak açıklanmasının ardından gözler fırınlara çevrildi. 200 gram ekmeğin 5 liradan satıldığı Denizli’de ekmeğe zam gündemde. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Zamları, artan maliyetleri göz önüne alarak halkımızın alım gücüne de dikkat ederek ekmekte yeni bir fiyat belirlemesi yapılacak” dedi.

Başkan Karadaban: Yeni Bir Fiyat Belirlemesi Yapılacak

Ekmeklik buğdayda taban fiyatın desteklemeyle birlikte 9 bin 250 lira olarak açıklanmasının ardından ekmeğe zam gündemdeki yerini aldı.

Denizli’de 200 gram ekmek 5 liradan satılıyor. Son olarak 06 Ocak 2023’te 4 liradan satılan ekmek 1 liralık zam ile 5 liraya yükseltilmişti. 5 aylık sürenin ardından yeniden zam talebinin yer aldığı ekmek zammına ilişkin açıklamada bulunan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, “Zamları, artan maliyetleri göz önüne alarak halkımızın alım gücüne de dikkat ederek ekmekte yeni bir fiyat belirlemesi yapılacak” dedi.

Denizli’de çok yüksek oranlarda ekmek zammının yapılmayacağına dikkat çeken Başkan Karadaban, “Yükselen döviz kuru, asgari ücrete yapılacak ara zam, artan un ve girdi maliyetleri nedeniyle ekmeğe zam gündemdeki yerini aldı. Denizli’de üyelerimiz tarafından üretilen 200 gramlık ekmek 5 liradan satılıyor. Yapılan zamları, artan maliyetleri göz önüne alarak halkımızın alım gücüne de dikkat ederek ekmekte yeni bir fiyat belirlemesi yapılacak. Ekmekteki fiyat artışını kesinlikle makul seviyede tutacağız. Ancak üyelerimizi de korumamız gerekiyor. İl merkezinde 40 işletmemiz tarafından 4 adet tünel sanayi sistemli olmak üzere 50 ekmek üreten fırınımız bulunuyor. Fırınlarda günde 500 bin adetten fazla ekmek üretiliyor” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin