Kentdeha – DEHA TV Radyo

24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı

24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı
11 views
24 Temmuz 2023 - 15:52

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ve Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü dolayısıyla Denizli protokolü kutlama mesajları yayımladı. Yayımlanan mesajlarda Doğru, ilkeli, tarafsız bilgi ve güvenilir haber akışını sağlayan basın mensuplarının demokrasiler için bir mihenk taşı olduğuna vurgu yapıldı.

Denizli Protokolü Yayımladıkları Mesajlarla Kutladı

Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yıldönümü ve basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Denizli protokolü kutlama mesajları yayımladı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Nilgün Ök ve Şahin Tin, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili yayımladıkları mesajlarla Basın Bayramını kutladı.

Protokol üyeleri yayımladıkları mesajlarında; “Doğru, ilkeli, tarafsız bilgi ve güvenilir haber akışını sağlayan basın mensuplarının demokrasiler için bir mihenk taşı. 24 Temmuz 1908’de Türk basınında sansürün kaldırılmasının 115. yılı vesilesiyle dünyanın en zor ve en çok sorumluluk isteyen mesleği olan gazetecilik görevini yerine getiren tüm basın çalışanlarımıza başarılar diliyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verildi.