Kentdeha – DEHA TV Radyo

Denizli’nin Yeni Valisi Ömer Faruk Coşkun Oldu

Denizli’nin Yeni Valisi Ömer Faruk Coşkun Oldu
86 views
10 Ağustos 2023 - 11:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Denizli’nin yeni valisi Kahramanmaraş’tan Denizli’ye atanan Ömer Faruk Coşkun oldu. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığı merkezine Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Mülkiye Başmüfettişi Olarak Atandı

Gözlerin çevrildiği Valiler Kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazete’nin 10 Ağustos tarihli 32275 numaralı sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre bazı illerin valisi değişti.

Kararnameye göre 10 Haziran 2020’den bu yana görev yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi oldu. Denizli Valiliğine ise Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun atandı. Coşkun, 2020’den bu yana Kahramanmaraş’ta görev yapıyordu.

Ömer Faruk Coşkun Kimdir?

1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini İstanbul’da, orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Bölümünde yüksek lisans yaptı. 1996-2007 yılları arasında sırasıyla, Kocaeli Kaymakam Adaylığı, Kırşehir-Akpınar, Tunceli-Mazgirt, Bitlis-Adilcevaz ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı. 2007 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2009 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. 13 Haziran 2017 tarihinde Osmaniye Valisi olarak atandı. 2020’den bu yana da Kahramanmaraş Valisi olarak görev yapıyordu. Vali Ömer Faruk Coşkun evli ve 2 çocuk babasıdır.