Kentdeha – DEHA TV Radyo

Kasapoğlu: Karşılıksız Çek Miktarında Artış Var

Kasapoğlu: Karşılıksız Çek Miktarında Artış Var
42 views
06 Eylül 2023 - 11:22

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, finansmana erişimde iyileşmeler olduğunu, ancak piyasaların tam olarak rahatlamadığını söyledi. Karşılıksız çek miktarlarında ciddi bir artış yaşandığını vurgulayan Kasapoğlu, “Denizli’de geçen yıl Ocak-Temmuz döneminde karşılıksız çek miktarı 50 milyon lira iken bu yıl 250 milyon lira seviyesine geldi” dedi.

“Üretim Maliyetlerindeki Artış Sanayiciyi Rekabette Zorluyor”

DSO Meclis Toplantısı Okan Konyalıoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından genel ekonomik durum hakkında koşuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, son bir ayda yönetimin gerçekleştirdiği faaliyetleri ve projelerdeki gelişmeleri meclis üyelerine aktardı. Ankara’da Bakanlıklarda ve TOBB’da yaptığı temaslar hakkında bilgi veren Kasapoğlu ekonomi yönetiminin süreçle ilgili bakış açısını aktardı.

Kasapoğlu, finansmana erişimde iyileşmeler gözlendiğini ancak tam anlamıyla piyasaları rahatlatan bir durum olmadığını, bu süreçte piyasaların kaynak yetersizliğinden dolayı birbirini finanse etmeye başladığını vurgulayarak, bu durumun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Karşılıksız çek miktarlarında Denizli gibi birçok sanayi kentinde hızlı bir artışın olduğunu söyleyen Kasapoğlu, 2022 Ocak-Temmuz döneminde 50 milyon civarında olan Denizli’deki karşılıksız çek miktarının 2023 yılının aynı döneminde 250 milyon TL seviyesine geldiğini belirtti.

Ankara temasları sırasında üretim maliyetlerindeki artışa da dikkat çektiğini belirten Kasapoğlu, “Son bir yılda ücretler yüzde 110 arttı, kurdaki artış ise yüzde 50. İhracata dayalı sektörlerin bu dengesizliği taşıyabilmesi mümkün değil. Sanayici rekabet edemiyor, ihracat yaptığımız pazarlar da daralmış durumda. Devletin üretim maliyetlerini aşağıya çekerek sanayicisine global piyasalarda rekabet edebileceği ortamı yaratması gerekiyor” dedi.

Orta Vadeli Programı önemsediklerini, ekonomi şurasında Denizli adına söz alarak programa katkı sağlamaya çalıştığını belirten Kasapoğlu, “Orta vadeli planın üretim merkezli oluşturulması gerekiyor. Üretmekten başka çıkış yolumuz yok. Verimliliği ve katma değerli ürünleri odağımıza alarak yeni bir başarı hikâyesi yazmaya ihtiyacımız var. Ekonomi yönetimini ihracatı artırmak için ihracatçıya özel yeni finansman modelleri sunacağını duyurdu. Bu konuda hızlı davranmak gerekiyor” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin