Kentdeha – DEHA TV Radyo

AK Parti İlçe Adayları Bekleniyor

AK Parti İlçe Adayları Bekleniyor
19 views
15 Ocak 2024 - 17:52

Türkiye, 31 Mart’da yapılacak yerel seçime odaklanırken, siyasi partiler de Denizli’de seçimde en çok oyu alacak belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. AK Parti’de şu ana kadar Denizli’de Büyükşehir için AK Parti’nin adayı Osman Zolan açıklandı. 19 ilçe arasında Honaz, Buldan ve Çal ilçelerinde Cumhur İttifakı adına MHP adayları açıklanırken, 16 ilçede Cumhur İttifakı adına AK Parti adayını belirleyecek. Denizli’de yerel seçimlere doğru süreç İl Başkanlığı koordinasyonunda Başkan Yücel Güngör tarafından yürütülüyor.

Denizli İl Başkanlığı Çalışmaları Sürüyor

Siyasi partiler 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçiminde yerel yönetimlere talip olacak isimleri belirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Aday adaylığı sürecinin ardından isimleri netleştirmek için yürüttükleri çalışmalarda sona yaklaşan partiler, bazı belediye başkan adaylarını açıkladı, bazılarının da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

AK Parti’nin İstanbul’daki Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde 7 Ocak’ta gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında Denizli Büyükşehir Belediyesi için Osman Zolan, tekrar AK Parti’nin ve Cumhur İttifakının adayı olarak açıklanırken, ilçe belediye başkan adayları kesinleşmedi.

Cumhur İttifakında yer alan MHP, Çal Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Fethi Akcan’ı tekrar aday göstereceğini açıklarken, Honaz’da da adaylarının Ali Semerci, Buldan ilçesinde Mesut Sarıbaloğlu olduğunu açıkladı.

Denizli’de 19 ilçenin Honaz, Buldan ve Çal ilçelerinde Cumhur İttifakı adına MHP adayları açıklanırken, 16 ilçede Cumhur İttifakı adına AK Parti adayını belirleyecek. Denizli’de yerel seçimlere doğru süreç İl Başkanlığı koordinasyonunda Başkan Yücel Güngör tarafından yürütülüyor.

AK Parti İl Başkanlığı koordinasyonunda bu hafta Başkan Yücel Güngör başkanlığında Milletvekilleri, 19 ilçe başkanı ve teşkilatla gerçekleştirilecek son toplantıda hazırlanacak dosya Genel Merkeze ulaştırılacak. AK Parti Genel Merkezine son düzlükte hazırlanacak dosya AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ve büyükşehir adayı mevcut başkan Osman Zolan tarafından teslim edilecek.