Kentdeha – DEHA TV Radyo

CHP Denizli’de Büyükşehir Adayı Açıklandı

CHP Denizli’de Büyükşehir Adayı Açıklandı
10 views
27 Ocak 2024 - 11:24

CHP’de Parti Meclisi bazı il ve ilçelerde başkan adaylarını açıkladı. Denizli’de il başkanlığı yapmış üç isim belediye başkan adayı oldu. Bülent Nuri Çavuşoğlu büyükşehirin, Ali Rıza Ertemur Pamukkale’nin ve Mehmet Ali Orpak Buldan’ın adayları olarak ilan edildi.

Büyükşehire Çavuşoğlu, Pamukkale’ye Ertemur, Buldan’a Orpak

CHP Parti Meclisi bazı il ve ilçe merkezlerinde belediye başkan adaylıklarını belirlemek üzere toplandı. Geç saatlere kadar süren toplantıdan Denizli’yi yakından ilgilendiren kararlar çıktı. Daha önce bazı adayları açıklanan Denizli örgütünde merak edilen sorular yanıtını buldu.

Parti Meclisi’nin kararı örgütten gelen isimlerden yana oldu. Kentte il başkanlığı yapmış üç isim belediye başkan adayı olarak ilan edildi.

Yapılan açıklamada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun aday gösterildiği duyuruldu. Parti Meclisi üyesi olan ve Örgütlenme Koordinatörlüğü görevi yürüten Çavuşoğlu, Denizli’de iki dönem il başkanlığı yapmıştı.

Büyükşehir için 2 aday adayı başvurmuş, son dönemde ise Hasan Kazdağlı’nın ismi konuşulmuştu.

CHP’de iki dönem il başkanlığı yapan ve 23. Dönem CHP Denizli Milletvekilliği görevinde bulunan Ali Rıza Ertemur ismi ise Pamukkale Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Pamukkale’de 5 kişi aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, eski Baro Başkanı Adil Demir ismi de başvurusu olmasa da gündeme gelmişti.

CHP’de bir dönem il başkanlığı görevi yapan isimlerden Mehmet Ali Orpak da Buldan belediye başkan adayı olarak duyuruldu. Orpak’tan hariç ilçede iki başvuru olmuştu. Güney ilçesinde Mahmut Toprakçı, Çameli’de ise İrfan Özcan CHP adayları olarak açıklandı.

Tavas, Babadağ ve Çardak gibi ilçelerde aday belirleme sürecinin ilerleyen günlere bırakıldığı öğrenildi.

Adayların bu şekilde açıklanması ile birlikte Ali Osman Horzum il başkanlığındaki CHP’de örgütün adayları öne çıkmış oldu. Horzum; “Açıklanan tüm adaylarımız örgütümüze emek veren, siyaseti bilen değerli adaylardır” diye konuştu.

Diğer yandan Türkiye genelinde 209 belediye başkan adayı açıklandı.