Merkezefendi Belediyesi kadın üreticilere “Kırsal Kalkınma Eylem Planı” doğrultusunda dördüncü kez küçükbaş hayvan ve yem desteğinde bulundu. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Artık koyunlarımızı satın almıyoruz. Kendi ürettiğimiz kuzuları hibe ederek belediye bütçemizden harcama yapmadan hayvansal üretimi destekliyoruz” dedi.
Kadın Üreticilere 4. Kez Küçükbaş Hayvan ve Yem Desteği Sağlandı
Merkezefendi Belediyesi’nin üretime ve üreticiye destekleri devam ediyor. “Kırsal Kalkınma Eylem Planı” doğrultusunda gerçekleştirilen “5 Koyun 1 Koç ve 8 Aylık Yem Desteği” projesinin dördüncüsü gerçekleştirildi. Eskihisar Mahallesi’ndeki Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda düzenlenen kura çekimi programında Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa, Aşağışamlı ve Eskihisar Mahallelerindeki 25 kadın üreticiye, toplam 125 koyun ve 25 koç ile 8 aylık yem ve yonca desteği sağlandı. Programa Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Suat Arslan, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baha Yanarca, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yücel Arazsu, Ödemiş önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Eriş, meclis üyeleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
Geçmiş yıllarda hibe olarak temin edilen koyunların kuzulamasıyla birlikte, kendi üretim döngüsünü kuran Merkezefendi Belediyesi, artık koyun alımı yapmadan, tamamen kendi ürettiği kuzularla döngüsünü sürdürüyor. Bu proje ile yerel ekonomiye destek sağlanırken, sürdürülebilir hayvancılık da gelişiyor. Merkezefendi Belediyesi, bugüne kadar toplamda 121 kadın üreticiye 726 küçükbaş hayvan desteğinde bulundu.
Üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, belediye olarak üretime ve üreticiye çok büyük değer verdiklerini ifade ederek “Herkes üretsin, eksin, diksin ve biçsin istiyoruz” diye konuştu.
Denizli Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici de birer konuşma yaparak Merkezefendi Belediyesi çalışanları ile Başkan Doğan’a tarım ve hayvancılığa verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından kura çekimi gerçekleştirilerek kadın üreticilere, hayvanları ve yemleri teslim edildi.