Denizli’de iyi bir eğitim hayali içindeki 11 bin 265 8. sınıf öğrencisi, (Liselere Giriş Sınavı) LGS’de ter döktü. Merkezi sınav Türkiye genelinde 973 sınav merkezinde, 3 bin 938 okulda ve 62 bin 693 salonda gerçekleştirildi. Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, aileler de dışarıda sınav heyecanına ortak oldular.
Denizli’de 11 Bin 265 Öğrenci Sınavda Ter Döktü
Sınava girecek adaylar, erken saatlerde okula gelerek girişlerin başlamasını bekledi. Okuldaki görevliler tarafından uyarı, bilgilendirme ve üst aramasının ardından öğrenciler sınıflara alındı.
Bazı veliler de sabahın erken saatlerinde çocuklarıyla birlikte okul kapısına kadar gelirken, görevliler sınav öncesinde okul çevresinde bekleyenlerden sınav süresince sessiz olmalarını istedi.
Yanlarında fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik kartı ile en az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalarına izin verilen öğrenciler, görevlilerin kontrollerinin ardından sınav salonlarına alındı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği LGS sınavı, Türkiye genelinde ve yurt dışında eş zamanlı başladı. 8. sınıf öğrencileri, iki oturumda toplam 90 soruyu yanıtladı.
Sonuçlar 11 Temmuz’da Açıklanacak
Merkezi sınav sonuçları, 11 Temmuz 2025’te “meb.gov.tr” internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Tercih işlemleri, 14-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 4 Ağustos’ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1 ve 2’nci nakil tercih başvuruları ve sonuçları, 4-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.