28 Şubat’tan bu yana savaş halinde olan ABD ile İran, 8 Nisan itibarıyla ateşkese geçti. Ancak iki ülkenin 11 Nisan’da Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gerçekleştirdiği görüşmeden somut bir sonuç çıkmadı. Ateşkes süreci ise belirsizliğini koruyor.
Savaş öncesinde Brent petrolün varil fiyatı 70 dolar seviyesindeydi. ABD’nin İran’a yönelik Hürmüz Boğazı’ndaki deniz ablukası ise halen devam ediyor.
Bu gelişmelerin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı 108,35 dolara yükseldi. Fiyatlardaki artış akaryakıta da yansıyor. Benzinin litre fiyatına, 7 Mayıs Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira zam yapılması bekleniyor. Ancak eşel mobil sisteminin devrede olması nedeniyle bu artışın pompa fiyatlarına yaklaşık 50 kuruş olarak yansıması öngörülüyor.
Öte yandan LPG fiyatlarında ise indirim bekleniyor. LPG’nin litre fiyatına 1 lira 33 kuruş indirim yapılacağı, eşel mobil sistemi nedeniyle bunun tabelalara yaklaşık 34 kuruş olarak yansıyacağı tahmin ediliyor.

Metallica Üyeleri Kirk ve Robert Denizli’deydi
48 Yaşındaki Buldanlı Kadın Hayatını Kaybetti
Sağlık Camiasının Sevilen İsmi Hayatını Kaybetti
Denizli Protokolünden 23 Nisan Mesajları
Kredi Kartı Düzenlemesi Askıya Alındı
