Kentdeha – DEHA TV Radyo

Deprem Olasılığı ve Denizli

Deprem Olasılığı ve Denizli
66 views
07 Eylül 2023 - 12:00

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Denizli için bir uyarı da Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan geldi. Odanın 24 ili kapsayan incelemesine göre Türkiye’de deprem olması beklenen iller belirlendi. O iller arasında Denizli de yer aldı. Konuyla ilgili bilgiler veren Jeoloji Mühendisi Burcu Şirin, depreme dayanıklılık noktasında Denizli olarak şanslı bir il olduğumuzu söyleyerek konunun detaylarını aktardı.

Jeoloji Mühendisi Burcu Şirin: Denizli Şanslı Bir İl

06 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7,6 ve 7,8 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından Türkiye’nin deprem gerçeği konusunda Jeoloji Mühendisleri Odası yeni bir çalışma yaptı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Türkiye’de 7 büyüklüğünde deprem olması muhtemel yerleri belirledi. Altından doğrudan fay hattı geçen 24 ili incelemeye alan Jeoloji Mühendisleri Odası incelemesi Denizli’yi de kapsıyor.

Türkiye’nin pek çok şehri aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek iller arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir ilk sırada yer alıyor. Özellikle de İstanbul’da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ’da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili DEHA TV’ye açıklamalar yapan Jeoloji Mühendisi Burcu Şirin, Jeoloji Mühendisleri Odası’nın mevcut raporunun yeni olmadığını ancak Kahramanmaraş Depremi sonrasında daha fazla gündeme geldiğinin aktararak konuyla ilgili bilgiler verdi.

Denizli’nin de deprem fayı üzerinde yaşayan kentlerden birisi olduğunu söyleyen Burcu Şirin, Denizli’de yedi büyüklüğünde deprem olacak şeklindeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Depreme karşı sağlam yapılaşma açısından Denizli olarak şanslı bir şehir olduğumuzu söyleyen Jeoloji Mühendisi Şirin, yapıların denetimlerdeki kurumlar arası işbirliğinin de önemine vurgu yaptı.