İç denizlerde avlanma yasağı 15 Nisan itibarıyla başlamıştı. Balık popülasyonunu korumak amacıyla her sene avlanma yasağı gündeme geliyor. İl ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlükleri balıkçılık av sezonunun kapalı olduğu tarihlerde denetlemeler düzenliyor. Yeni av sezonu ise eylül ayı ile beraber başladı.
Yeni Av Sezonu Eylül Ayı İle Beraber Başladı
Avlanma yasağı nisan ayında başlamıştı. Denizlerdeki su ürünleri stoklarının ve kalitesinin korunması amacıyla her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından balık sezonunun sonlandığı duyuruluyor.
15 Nisan’da başlayan denizlerde avlanma yasağı, 1 Eylül itibarıyla son buldu. Balıkçılar, ağlarını denizlerle buluşturacak.
Avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, tekne boylarına göre birim destekleme tutarları geçen yıla göre yüzde 43 ile yüzde 100 arasında artırıldı. Buna göre birim destekleme tutarları en düşük 5 bin lira, en yüksek 12 bin lira olacak.
Kadınlar için destek tutarları daha fazla olacak. Kadın balıkçılara yüzde 35 daha fazla olacak şekilde, en düşük 6 bin 700 lira, en yüksek 16 bin 200 lira şeklinde ödenecek. Destekleme başvuruları e-devlet üzerinden alınıyor.
Yurdun bir çok bölgesinde bugünü bekleyen balıkçılar av yasağının sona ermesiyle denize açıldı.
Balıkçıların denize açılmasıyla birlikte taze balıklar tezgahlardaki yerini almaya başladı.


Otomobil Kamyona Çarptı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Ters Yön ve Saldırgan Davranışlara Ağır Ceza Geliyor
Denizli’de Üreticilere 5,2 Milyon TL Destek
Kafe ve Restoranlarda Masa Ücreti Yasaklanıyor
Denizli’de İthalat Azaldı, İhracat Arttı
DSO-VEM İçin Geri Sayım Başladı
Dolandırıcılık ve Bahis Çetelerine Operasyon
