Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, İstanbul, İzmir, Bursa ve Denizli başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. İlk belirlemelere göre 3 bina ve 1 dükkan yıkıldı, 22 kişi yaralandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre, merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan deprem saat 22:43’te meydana geldi. 6,1 büyüklüğündeki sarsıntının yerin 5,99 kilometre derinliğinde oluştuğu tespit edildi. Deprem, Marmara ve Ege bölgelerinin geniş bir bölümünde, özellikle İstanbul, İzmir, Bursa ve Denizli’de de güçlü şekilde hissedildi.
Ana depremin ardından saat 22:50’de 4,2, saat 22:51’de 4,0 ve saat 23:04’te 4,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi. Bölgede gece boyunca 4 büyüklüğünün altında çok sayıda artçı meydana geldi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk belirlemelere göre 3 bina ve 1 dükkanın yıkıldığını açıkladı. Yerlikaya, “Enkaz altında kimse yok. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmedi. Şu anda bölgeye gidiyorum.” ifadelerini kullandı.
Balıkesir Valiliği, deprem nedeniyle kent genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, deprem sonrası iletişimde herhangi bir kesinti yaşanmadığını açıkladı.


Otomobil Kamyona Çarptı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Ters Yön ve Saldırgan Davranışlara Ağır Ceza Geliyor
Denizli’de Üreticilere 5,2 Milyon TL Destek
Kafe ve Restoranlarda Masa Ücreti Yasaklanıyor
Denizli’de İthalat Azaldı, İhracat Arttı
DSO-VEM İçin Geri Sayım Başladı
Dolandırıcılık ve Bahis Çetelerine Operasyon
