Güney’in kırsal Aydoğdu Mahallesi’nde 4 yetiştiricinin büyükbaş hayvanlarında şap hastalığı tespit edildi. Bölge ve 10 kilometre çevresi karantinaya alındı.
Denizli’de şap hastalığıyla mücadele sürerken kötü haber Güney’den geldi. İlçenin kırsal Aydoğdu Mahallesi’nde, 4 ayrı noktada 4 büyükbaş hayvanda şap hastalığına rastlandı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Aydoğdu ve 10 kilometre çevresinde karantina tedbirleri uygulamaya başladı. Karantinaya alınan köyler arasında yakın Buldan köyleri de bulunuyor.
Güney Belediyesi de hastalığın görüldüğü noktalarda ilaçlama çalışmaları başlattı.
Güney Belediyesi’nin önümüzdeki hafta bölgedeki yetiştiricilere dezenfektan dağıtacağı öğrenildi.
Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “İlçemiz Aydoğdu Mahallesi sınırları içerisinde tespit edilen şap hastalığına ilişkin olarak, belediyemiz ekipleri tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları başlatılmıştır.
Çalışmaların etkin ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla, vatandaşlarımızın görevli personelin yönlendirmelerine riayet etmeleri önem arz etmektedir.
Söz konusu faaliyetler tamamlanıncaya kadar bölgede tedbir amaçlı kısıtlamalar uygulanmakta olup, süreç tarafımızca yakından takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.


Otomobil Kamyona Çarptı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı
Ters Yön ve Saldırgan Davranışlara Ağır Ceza Geliyor
Denizli’de Üreticilere 5,2 Milyon TL Destek
Kafe ve Restoranlarda Masa Ücreti Yasaklanıyor
Denizli’de İthalat Azaldı, İhracat Arttı
DSO-VEM İçin Geri Sayım Başladı
Dolandırıcılık ve Bahis Çetelerine Operasyon
