Kentdeha – DEHA TV Radyo

DEAŞ Operasyonu: 2 Kişi Yakalandı

DEAŞ Operasyonu: 2 Kişi Yakalandı
7 views
09 Mayıs 2023 - 12:18

Denizli ile birlikte Antalya’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi yakalandı. Şüphelilerin, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde eylem yaparak seçim güvenliğini tehlikeye düşürebileceği belirtilirken, bulunan dijital materyal ve dokümanlara ise el konulduğu öğrenildi.

Seçim Güvenliğini Tehlikeye Düşürecek Eylem Peşinde Oldukları Belirtildi

Kilis İl Jandarma Komutanlığı, Suriye’de DEAŞ Silahlı Terör Örgütü adına faaliyet gösteren ve yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaparak faaliyetlerini devam ettiren 2 şüpheliyi takibe aldı.

Denizli ve Antalya’da gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan ve Kilis’e gönderilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yapabileceği eylemlerle seçim güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilen 2 zanlıya ait dijital materyal ve doküman elde edilmiştir. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kilis merkezli başlatılan Denizli ve Antalya’da icra edilen operasyonda 2 DEAŞ şüphelisi yakalanarak gözaltına alınmış ve aramalarda üzerlerinde bulunan dijital materyal ve dokümanlara el konulmuştur” denildi.