Kentdeha – DEHA TV Radyo

Ahşabın Dekoratif Hali

Ahşabın Dekoratif Hali
67 views
23 Mayıs 2023 - 13:40

Denizli’de çalıştığı gıda firmasının iflasının ardından işsiz kalan Hasan Aksakal’ın hobi olarak yaptığı ahşap ürünleri ekmek teknesi oldu. 12 yıl önce atıl durumdaki tahtaları küçük ahşap ürünlere dönüştürerek işe başlayan Aksakal, pandemi ve depremden sonra ahşap eşyalara özellikle de ahşap evlere talebin ve ilginin çok fazla olduğunu söyledi.

Pandemi ve Depremden Sonra Ahşap Evlere Yoğun Talep

Pandemi ve deprem sonrasında insanlar, tekrardan böyle bir durumun olma ihtimaliyle özellikle hobi bahçelerine, tarlalarına, bağ ve bahçelerine bungalov ev olarak tabir edilen ahşap evler yaptırmaya başladı.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yaşayan Hasan Aksakal 12 yıl önce çalıştığı gıda firmasının iflasının ardından işsiz kaldı. İş arayışına giren Aksakal, yıllardır atıl durumda olan ağaçlardan küçük ev ve süs eşyaları yaparak açtığı işyerinde bunları satmaya başladı.

Başlangıçta ufak ürünler ile başlayan Aksakal, zamanla gelen talepleri karşılamak için işleri büyüttü. Süs eşyalarından mobilyalara, hatta arabalara evlere kadar ahşaptan pek çok ürün yapan Aksakal, talepleri karşılamaya başladı.

Özellikle son zamanlarda çok fazla ahşap ev siparişi aldığını ifade eden ahşap ustası, pandemi ve depremden sonra ahşap eşyalara ve evlere talebin fazla olduğunu ifade etti.

Çoğu ürünü ahşapla elde edebileceğini söyleyen Aksakal, “Zamanla büyüttük ve işimiz ilerledi. Artık ağaçlardan, doğal kütüklerden olsun masa, sehpa, araba, ev yapıyoruz. Ahşap üzerinde aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyoruz ve yapamayacağımız şey yok” diye konuştu.