Kentdeha – DEHA TV Radyo

2023 LGS Tercih Sonuçları Açıklandı

2023 LGS Tercih Sonuçları Açıklandı
4 views
24 Temmuz 2023 - 12:46

2023 LGS tercih sonuçları açıklandı. 23 Haziran tarihinde açıklanan LGS sınav sonuçları ardından 03-19 Temmuz tarihleri arasında lise tercih işlemleri yapılmıştı. Beklenen an geldi ve tercih sonuçları adayların erişimine açıldı.

Sonuçlara “meb.gov.tr” Adresinden Ulaşılabilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, “meb.gov.tr” internet adresinden açıkladı.

Bu yıl 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı ve 562 birincinin çıktığı LGS kapsamındaki merkezi sınav 04 Haziran’da uygulandı. Sonuçların 23 Haziran’da açıklanmasının ardından 03 Temmuz’da başlayan tercih dönemi, 19 Temmuz’da tamamlandı. Yerleştirme sonuçları ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet adresinden bugün duyuruldu.

LGS tercih sonucu sorgulama ekranı açıldı. Öğrenciler “merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar”, “yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar” ve “pansiyonlu okullar” olmak üzere üç grupta yerleştirildi. Sınavla öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95’i tercihlerine yerleşti.

İlk yerleşmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için ise süreç devam edecek. 24-28 Temmuz tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1’inci nakil tercih dönemi yapılacak. Sonuçları ise 31 Temmuz’da ilan edilecek.

Nakiller bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her iki dönemde de öğrencilerin 3 tercih hakkı bulunacak.

Öte yandan depremzede öğrenciler için açılan kontenjanlara başvuranların tümünün yerleştirmesi yapıldı.