Kentdeha – DEHA TV Radyo

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Etkili Olacak

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Etkili Olacak
78 views
31 Temmuz 2023 - 12:50

Meteoroloji Genel Müdürü son dönemde rekor seviyede artan hava sıcaklıklarının ardından yeni bir uyarıda bulundu. Meteoroloji, yazın en sıcak ve boğucu günleri olarak tanımlanan “Eyyam-ı Bahur” dönemi için bu haftaya dikkat çekti. Yine aşırı sıcaklara maruz kalacağız. Termometreler 43 dereceye yükselecek, hem eyyam-ı bahur sıcakları hem nem Denizlilileri bunaltacak.

Termometreler 43 Dereceye Yükselecek

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan “Eyyam-ı Bahur”, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına denk geliyor. Bu nedenle yine aşırı sıcaklara maruz kalacağız. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha da artacak. Bir başka ifadeyle hem eyyam-ı bahur sıcakları hem nem Denizlilileri bunaltacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yeni haftayla ilgili hava tahmin raporlarına göre, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde sıcaklığın salı günü 39, çarşamba ve perşembe günleri 40, cuma günü ise 42 derece olması bekleniyor.

Sarayköy ise, bir kez daha en sıcak ilçe olacak. Salı ve Çarşamba günleri 40 derece olacağı tahmin edilen sıcaklığın, Perşembe günü 41, Cuma günü 43 dereceye yükseleceği bildiriliyor.

Denizli’nin en serin ilçesi ise Çameli olacak. Yüksek rakımlı bu ilçede haftanın ilk üç günü sıcaklığın 30-31 derece olacağı, Perşembe günü 33, cuma günü 34 dereceyi bulacağı kaydediliyor.