Kentdeha – DEHA TV Radyo

Ağırlaştırılmış Müebbetle Yargılanacak

Ağırlaştırılmış Müebbetle Yargılanacak
20 views
05 Eylül 2023 - 12:25

Eşi Mine Kocadağ’ı öldürdüğünü itiraf eden ve aranan cesedin yerini polislere tarif eden Mithat Kocadağ’ın yargılanmasına başlanıyor. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede katil zanlısı koca hakkında tasarlayarak öldürme suçlaması ile haksız tahrik uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve cinsel istismar suçlaması ile 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Cinayeti İtiraf Etmiş, Cesedin Yerini Göstermişti

Türkiye’nin konuştuğu cinayette yargılama başlıyor. Boşanma aşamasında olduğu iddia edilen eşi Mine Kocadağ’ı öldürdüğünü itiraf eden Mithat Kocadağ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak.

Olay; geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir çocuk annesi Mine Kocadağ’ın bulunması için ailesinin kayıp başvurusu yapmasıyla ortaya çıktı. Daha sonra yaşanan gelişmeler kayıp olayının bir cinayet olabileceği şüphesini doğurdu. Mithat Kocadağ’ın çalıştığı Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’ndeki otelin çevresinde ve Gözler Mahallesi’ndeki kırsal alanlarda ekipler ceset arama çalışması yaptıysa da Mine Kocadağ’ın izine rastlamadı.

Genç kadının H.K. adlı bir başka erkekle birlikte olduğu ileri sürüldü. Zaman zaman H.K.’nın da bilgisine başvurulan yayınlar sırasında genç kadının kaybolduğu güne dair HTS kayıtları gündeme geldi. Bir süre gerçekleri anlatmayan katil zanlısı Mithat Kocadağ, Ocak ayında cinayeti itiraf etti. Eşi ile tartıştığını, tartışma sırasında ittiğini ve düşerek kafasını çarptığını bu nedenle öldüğünü söyleyen şüpheli, daha sonra boynunu sıktığını itiraf etti. Canlı yayında cesedi gömdüğü yeri Denizli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerine tarif etti.

“Ağırlaştırılmış Müebbet Talep Edildi”

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen hazırlık soruşturması tamamlandı. Savcılığın hazırladığı iddianame Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcılık Mithat Kocadağ hakkında “Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan tahrik indirimi uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve “Eşe Karşı Nitelikli Cinsel Saldırı” suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianamede çiftin boşanma aşamasında olduğu, katil zanlısı Kocadağ’ın genç kadını bu fikrinden vazgeçirmeye çalıştığı kaydedildi.

“Anlattıkları, İddianamede Yer Aldı”

Şüpheli Kocadağ’ın anlattıklarının büyük bölümü iddianamede de yer aldı. Zanlının eşini yaklaşık yarım saat boğazını sıkarak öldürdüğü, daha sonra da ablasını arayarak Mine Kocadağ’ın evi terk ettiğini söylediği bilgisine yer verildi. Şüphelinin cep telefonunda yapılan incelemede, “En etkili fare öldüren ilaç”, “En kuvvetli zehir hangisidir?”, “İnsanları tek yumrukta nasıl bayıltırız?” başlıklarında aramalar gerçekleştirildiği ayrıca “Zorla ilişkide çocuk olur mu?” şeklinde arama yapıldığı belirlendi.

Diğer yandan 6 aydır toprak altında bulunan cesetteki bozulmalar nedeniyle bazı kriminal testlerin yapılamadığı iddianamede yer aldı.

Mine Kocadağ cinayetinin ilk yargılaması 02 Ekim günü Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.