Kentdeha – DEHA TV Radyo

Başkan Örki, Banka Şubesi İçin Söz Verdi

Başkan Örki, Banka Şubesi İçin Söz Verdi
14 views
05 Eylül 2023 - 11:48

Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde bulunan bir banka şubesinin, binanın çürük olduğu gerekçesiyle başka bir yere taşınacağını öğrenen çiftçiler, karara tepki göstermiş, oturma eylemi yapıp, traktörleriyle yol kapatmıştı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, banka şubesinin açık kalması için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

“Gerekli Müracaatları Yazılı Olarak Yaptık”

Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde bulunan bir banka şubesinin, binanın çürük olduğu gerekçesiyle başka bir yere taşınacağı haberi infial yaratmış, mahalle sakinleri karara tepki göstermişti. Banka önünde oturma eylemi yapan kalabalık, ardından traktörleriyle yol kapatarak, karardan vazgeçilmesini talep etmişti.

Konu, Pamukkale Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısına taşındı. Toplantıya başkanlık eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yöneltilen soru üzerine konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Çürük Raporunu Gönderin”

Banka şubesinin yerinde kalması için gerekli müracaatları yazılı olarak yaptıklarını belirten Başkan Örki, bir bankanın ya da bir işletmenin binalarında kiracı olarak zorla kalamayacağını belirterek, “Banka bizim kiracımız. Gitmeyi isteme sebepleri, depreme dayanıksız olduğuna dair bir rapor olması. Bunu bize sözlü olarak ifade ettiler. Biz de yazılı olarak; “Eğer bu bina çürük olduğu için burayı terk etmeyi düşünüyorsanız, o zaman bu çürük raporunu bize gönderin. Bu çürük raporu bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş tarafından hazırlanmış ise söyleyecek hiçbir sözümüz yok. O çürük raporunu kabul ederiz. Eğer akredite olmuş bir kuruluş değil ise de bu raporu yine bize bildirin. Biz, yetkililerinizle oturalım, güçlendireceksek belediye olarak güçlendirelim. Bina iki katlı ve son katı kullanılmıyor. Son katını tıraşlamak suretiyle güçlü kategorisine alacaksanız, son katı tıraşlayabiliriz. Her ikisi de olmaz derseniz, bu binayı yıkıp yerine yeniden bina yapabiliriz dedik” şeklinde konuştu.

“Her Türlü Fedakârlığı Yapmaya Hazırım”

Bankanın devlet bankası olduğuna dikkat çeken Örki, “Bankanın amacı çiftçilerimize hizmet vermektir. Akköy’de bulunduğu konum sayesinde insanlarımızın gelip kullanabildiği ve yıllardır da alışkanlığı olan yerdedir. Bunun oradan alınıp herhangi bir yere götürülmesi, bankaya yeni bir müşteri kazandırmayacaktır. Tersine bankanın hali hazırda müşterisi olan çiftçilerimizin işlerinin zorlaştırılmasına neden olacaktır. Binanın çürük olduğuna dair henüz resmi bir şey yok. Geçtiğimiz hafta kira ihalesi de sona erdi. Biz kendilerine yeniden kira ihalesine çıkacağımızı bildirdik. Bir belediye başkanı olarak bankanın kalması için her türlü fedakârlığı, çalışmayı yapmaya hazırım” dedi.