Kentdeha – DEHA TV Radyo

Büyükşehir’den Afet Yönetimine Hayati Destek

Büyükşehir’den Afet Yönetimine Hayati Destek
8 views
05 Eylül 2023 - 13:45

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile AKUT arasında iş birliği ve yardımlaşma protokolü imzalandı. İmzalanan işbirliği protokolü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi AKUT’a yer tahsis edecek ve ortak çalışmalar yürütecek.

Büyükşehir, AKUT’a Yer Tahsis Etti, İş Birliği Protokolü İmzaladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında olası acil durum ve afetlerde iş birliği ve yardımlaşma yapılması, afet ve arama kurtarma konularında toplumun bilinçlendirilmesi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile ortak çalışmalar yürütülmesi ve AKUT Denizli Operasyon Merkezi yönetimine Demokrasi Parkı’nda bulunan tesisin tahsis edilmesi konusunda protokol imzalandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Afet İşleri Dairesi Başkanı Ufuk Tarakçıoğlu, İtfaiye Dairesi Başkanı Armağan Murat Başlı, AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk ve beraberindekiler katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak olası afet ve olumsuzluklara karşı STK olarak hizmet veren AKUT ile işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesinde olması sebebiyle bu işbirliğinin büyük bir önem taşıdığına dikkati çekti.

Başkan Zolan, Afet Öncesi Hazırlıklara Dikkat Çekti

Afet yönetiminin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Başkan Osman Zolan, “İmkânlarımızın en üst seviyesinde önlem almak gerekiyor. Bu önlemlerden birisi de AKUT’a yer tahsis ederek onlara güzel bir çalışma ortamı sağlamak, beraber eğitim ve işbirliği yapabilmek, ekibimizi çoğaltmaktır” dedi.

Başkan Zolan, “Büyükşehir İtfaiye’nin de bu konuda büyük gayretler gerçekleştirdiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak yeni kurdukları Afet İşleri Dairesi ile afet öncesi her türlü eğitim, hazırlık ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Öztürk, protokole imza atacaklarını ama yıllardır gönüllerde imza attıklarını ve kendilerine her şartta destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.