Kentdeha – DEHA TV Radyo

Merkezefendi’de Dayanışma Her Geçen Gün Büyüyor

Merkezefendi’de Dayanışma Her Geçen Gün Büyüyor
6 views
05 Eylül 2023 - 14:20

Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine beyaz eşya, mobilya ve kıyafet desteğinde bulunuyor. Başkan Şeniz Doğan, “Merkez Eli Ev Eşyası ve Kıyafet mağazamız ile bugüne kadar binlerce hemşehrimizin yaşamına dokunduk” dedi.

Küçük Bir Yardım Büyük Bir Desteğe Dönüşüyor

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi, ilçe genelindeki faaliyetlerine devam ediyor. Merkez Eli bünyesindeki “İyilik Hareketi” ile hayırsever vatandaşların kullanmadığı ancak kullanılabilir durumda olan ihtiyaç fazlası beyaz eşya ve mobilyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Ekiplerce belirtilen adreslerden alınan eşyalar dezenfekte edildikten sonra, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine en uygun şekilde yerleştiriliyor. “Mobilya ve Beyaz Eşya” iyilik hareketine destek olmak isteyen hayırseverlerin ve ihtiyaç sahiplerinin 444 8 662 numaralı çağrı merkezinden kayıt oluşturması gerekiyor.

Merkezefendi Belediyesi’nce iki yüz noktaya kurulan Giysi Kumbaralarından toplanan ve vatandaşlar tarafından da Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne teslim edilen kullanılabilir durumdaki ihtiyaç fazlası giysi ve tekstil ürünleri, Merkez Eli Kıyafet Mağazası’nın raflarında yer alıyor. Bugüne kadar binlerce kişinin yararlandığı ürünler özel olarak yıkanıp, ütülenerek sağlıklı bir şekilde kullanıma hazır hale getiriliyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, Merkez Eli Mağazası’na gelerek ilk önce kayıt oluşturuyorlar, daha sonra da hazır halde bulunan ürünleri teslim alıyorlar.

“Merkezefendi’de Birliktelik Duygusu Çok Yüksek”

Hayırseverlerin büyük katkı sağladığı iyilik hareketinin amacına ulaşmayı sürdürdüğünü söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İhtiyaç sahibi hemşehrilerimize ulaşmaya, onların yanında olmaya devam ediyoruz. Dayanışmanın ve paylaşmanın çok yüksek seviyelerde olması bizleri mutlu ediyor. Katkıda bulunan tüm hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Merkezefendi ve Merkezefendililer için çalışmaya her zaman devam edeceğiz. Merkezefendi dayanışma ve birliktelik duygusuyla çok daha güzel” diye konuştu.