Kentdeha – DEHA TV Radyo

Eski Baro Başkanı Erdal Çam, Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

Eski Baro Başkanı Erdal Çam, Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti
48 views
22 Eylül 2023 - 16:26

Dün akşam saatlerinde Denizli’ye ulaşan acı haber, özellikle hukuk camiasını yasa boğdu. Denizli Barosu eski başkanlarından Erdal Çam Bodrum’da silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Emekli Bodrum İcra Müdürü Özcan Çavdar’ın da hayatını kaybettiği saldırının batık otelci müvekkil tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bodrum’da otel ve restoran işleten fakat iflas eden Galip Ö.’nün hakkındaki davalar nedeniyle iki kişiyi öldürdüğü ortaya çıktı. Türkiye Barolar Birliği, katilin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağını açıkladı.

Saldırı Nedeninin Otel Tahliyesi İle İlgili Dava Olduğu Öne Sürüldü

Denizli Barosu eski başkanlarından Erdal Çam, Bodrum’da silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Çam’ın başından vurulduğu saldırıda yanında Bodrum Adliyesinden emekli icra müdürü Özcan Çavdar da (57) vardı. Saldırgan arka koltuktan ateş açtı. Araç bu esnada seyir halindeydi ve aracı Erdal Çam kullanıyordu. Katil, arka koltuktan, ön koltukta oturan Çam ve Çavdar’ın başlarından vurarak katletti.

Otel işletmecisi Galip Ö.’nün (64), bir sorunu konuşmak üzere buluştuğu avukatı Mehmet Erdal Çam ve eski icra müdürü Özcan Çavdar ile bir restorana gitmek üzere bindikleri hafif ticari aracın arka koltuğundan kafalarına kurşun sıkılarak öldürmesi ve jandarmaya teslim olmasının arkasındaki detaylar ortaya çıktı.

Galip Ö.’nün Turgutreis’te işlettiği bir otelin tahliyesi ile ilgili devam eden davayı görüşmek için avukatı Çam ile görüşme talep ettiği ve bindikleri araçta ön koltukta oturan Çam ve eski icra müdürü Özcan Çavdar’ı seyir halinde iken kurşun sıkarak öldürdüğü, duvara çarparak duran araçtan inen cinayet zanlısı Galip Ö.’nün Turgutreis Jandarma Karakolu’na gidip teslim olduğu öğrenildi.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Onursal Özbek yaptığı açıklamada, Erdal Çam’ın otel işletmecisi Galip Ö.’nün bir otel tahliyesi davasında müvekkili olduğunu belirterek, “Ne olursa olsun hiçbir dava sonucu insanları vahşice öldürmeye gerekçe gösterilemez. Katil zanlısının en ağır cezayı alabilmesi için gerekirse mahkeme salonlarını avukatlara doldurup 500 avukatla davaları izleyeceğiz” dedi.

Barolar Birliği’nden Açıklama

Türkiye Barolar Birliği, davaya müdahil olacağını açıkladı. Türkiye Barolar Birliği’nin yazılı açıklaması şöyle: “Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından olan ve mesleğini Bodrum’da sürdüren Av. Mehmet Erdal Çam ile Muğla Barosu üyesi Av. Berker Çavdar’ın babası olan emekli icra müdürü Özcan Çavdar, bir icra davası nedeniyle uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir. Türkiye Barolar Birliği olarak, Denizli Barosu ve Muğla Barosu ile beraber bu saldırının faili hak ettiği cezayı alana değin her aşamada yasal sürecin ve davanın takipçisi olacağız. Menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz meslektaşımız Av. Mehmet Erdal Çam ve Özcan Çavdar’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve meslek camiamıza başsağlığı diliyor, hiçbir saldırının bizi hak arama mücadelesinden ve mesleğimizi özgürce sürdürme kararlılığından vazgeçiremeyeceğini bir kez daha haykırıyoruz” denildi.