Kentdeha – DEHA TV Radyo

Bakan Uraloğlu’ndan Denizli-Antalya Otoyolu Açıklaması

Bakan Uraloğlu’ndan Denizli-Antalya Otoyolu Açıklaması
32 views
23 Kasım 2023 - 11:56

Aydın-Denizli otoyolunun bir bölümünün hizmete girmesi, bölge trafiğine yeni bir soluk getirdi. Bu otoyol Antalya’ya uzanacak projenin ikinci etabıydı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Denizli-Antalya otoyolu ile ilgili konuştu: “Denizli-Burdur-Antalya otoyolunu hayata geçireceğiz” dedi.

“Denizli-Burdur-Antalya Otoyolunu Hayata Geçireceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’yi yarınlara taşıyacak büyük karayolu projelerine hız kesmeden devam edileceğini belirterek, “12. Kalkınma Planımız doğrultusunda 2028 yılında bölünmüş yol ağımızı 31 bin 250 kilometreye çıkarmayı hedefliyor, 2053 hedeflerimiz kapsamında ise 38 bin 60 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz. Otoyollarımız özelinde de 2028 yılına kadar 1009 kilometre daha yeni otoyol yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu, Antalya-Alanya otoyolunun da ihalesinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu otoyolun özellikle yaz aylarında turizme bağlı olarak artan yolculuk taleplerini, hızlı, konforlu ve güvenli olarak karşılayacağını ve bölgedeki tarım sektörüne de hizmet edeceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu konuşmasında “Denizli-Burdur-Antalya ve Çanakkale-Balıkesir otoyollarımızı da hayata geçireceğiz” bilgisini de verdi.