Kentdeha – DEHA TV Radyo

Başkan Kırar: 19 İlçemizde Adaylarımızla İddialıyız

Başkan Kırar: 19 İlçemizde Adaylarımızla İddialıyız
28 views
09 Ocak 2024 - 14:52

31 Mart yerel seçimlerine doğru DEVA Partisi Denizli’de aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun çalışma programı içerisinde olduklarını ifade eden DEVA Partisi İl Başkanı Bekir Kırar, DEHA TV’nin Güncel programında Birsen Bozkurt’un sorularını yanıtladı.

Birsen Bozkurt: 01 Ocak itibariyle YSK’nın takvimi işlemeye başladı. 31 Mart Yerel Seçimleri için aday adaylıkları süreci devam ediyor. DEVA Partisi’nin bu süreçteki durumunu sormadan önce 09 Mart 2020’de Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi’nin o günden bugüne geliş sürecini değerlendirir misiniz?

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar: Partimiz kurulalı yaklaşık 3 sene oldu. Bu süre zarfında partimize ve kendimize yakışır şekilde mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Şahsım olarak göreve geleli 2 sene oldu. Kısa zamanda çok yol aldık. İlk 45 günde 19 ilçemizin tamamında ilçe başkanlarımızı belirledik ve üye kayıtlarına başladık. Devamında hiç durmadık DEVA Partisi’ni vatandaşlarımıza duyurmak için çalışmalar yaptık. İyi bir ivme yakalamışız ki Genel Başkanımız “Artık mitinglere başlıyoruz” dediğinde ilk görev alanlardan biri Denizli teşkilatı olarak bizdik. Denizli’den daha büyük şehirler olmasına rağmen miting organize etme görevi kolay bir iş değildi. Sonuç olarak biz Denizli’de çok güzel bir miting yaptık. Denizli olarak mitingden anlımızın akıyla çıkmamızı buradaki teşkilatlanma başarımızın bir sonucu olarak görüyoruz.

Birsen Bozkurt: 31 Mart Yerel Seçimlerine doğru DEVA Partisi’nin Denizli’de aday belirleme sürecinde son durumu nedir?

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar: Biz genel seçimler bittiğinde hemen ertesi günü teşkilat olarak toplandık. Yerel seçimler 10 ay sonra olarak gözükse de mevcut iktidarın seçimleri erkene çekme durumunun da olabileceğini düşünerek az bir süre kalmış gibi çalışmamız gerektiğini ifade ettim. Ne yapabiliriz diye konuştuk, kendi aramızda tartıştık. İlçe başkanlarıyla görüştük. O zamandan bu zamana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz an itibariyle 12 ilçede belediye başkan adayımızı belirledik.

Birsen Bozkurt: DEVA Partisi olarak Millet İttifakı ile girdiğiniz Genel Seçimleri değerlendirir misiniz?

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar: Bizim Genel Başkanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun süre bakanlık yapmış kişilerinden bir tanesidir. Görevi sürecinde ve sonrasında eylemleri ile ilgili hiçbir soruşturma ve davanın olmadığı, o açıdan vatandaşlarımız nezdinde güvenilirliği oldukça yüksek bir lider. Evet, biz ülkemiz için milletimiz için bir ittifak içerisinde bulunmamız gerektiğini söyledik ancak biz kendi seçmenlerimizden az da olsa bir dayak yedik. Ali Babacan’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarıp genel seçimlere kendimiz girseydik DEVA Partisi özelinde çok başka bir tablo konuşuyor olurduk.

Birsen Bozkurt: Peki, yerel seçim özelinde ittifak konusuna nasıl bakıyorsunuz?

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar: Millet İttifakı temsilcilerinin geçmişlerine bakarsanız zaten aynı görüşte olamayacaklarını görürsünüz ancak biz Millet İttifakı içerisine yarınlarda birlikte olabiliriz diye düşünerek oturmuştuk. Önümüzde bir yerel seçim var. Ben artık yeniden bir 3’lü masa, 5’li masa, 6’lı masa olacağını düşünmemekle birlikte siyasette son 24 saatin bile çok önemli olduğunu da biliyorum.