Kentdeha – DEHA TV Radyo

CHP Pamukkale’de 16 Meclis Üyesi İçin Sandık Kurulacak

CHP Pamukkale’de 16 Meclis Üyesi İçin Sandık Kurulacak
37 views
29 Ocak 2024 - 12:12

CHP, Pamukkale’de 16 meclis üyesini belirlemek amacıyla temayül yoklaması yapacak. Adaylık sıralamasında çift hanelerde yer alacak adaylar bu yoklama ile belirlenecek. 5 belediye başkan aday adayının başvurduğu Pamukkale’de adaylar ön seçim talep etmiş fakat başkan adayı genel merkez kararıyla belirlenmişti.

Adaylar Bu Yoklama İle Belirlenecek

CHP, Pamukkale’de belediye meclis üyesi adaylarını belirlemek üzere ön seçim usullerine benzer şekilde temayül yoklaması yapacak.

Temayül yoklamasında Pamukkale Belediye Meclisi’nin 33 üyesi için değil sadece 16 üyenin belirlenmesi için oy kullanılacak. Sıralamada tek hanede yer alan adayları ilçe örgütü, il örgütü ve belediye başkan adayı birlikte belirleyecek. Çift hanelerde yer alacak 16 aday için ise sandık kurulacak. Kurulan sandıklarda yaklaşık 3 bin 980 üye oy kullanacak. İlçe başkanlığı sandıkların nereye ve ne zaman kurulacağına ilişkin kısa süre içinde açıklama yapacak. Seçimlerde belediye meclisi için 4’ü kontenjan toplam 37 kişi aday gösterilecek.

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, temayül yoklamasının nerede ve ne zaman yapılacağına ilişkin çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Coşkun, işlemler tamamlandığında açıklama yapılarak parti üyelerine bilgi verileceğini duyurdu. Coşkun, “Demokrasi şöleni şeklinde geçmesini istiyoruz. Tüm üyelerimizin katılımını bekliyoruz” diye konuştu.

CHP Pamukkale örgütünde belediye başkan adaylığı için başvuruda bulunduğu açıklanan 5 isim aday gösterilmemiş, Parti Meclisi kararıyla 23. Dönem Denizli Milletvekili ve eski il başkanlarından Ali Rıza Ertemur aday ilan edilmişti. Bu kararın ardından bazı aday adayları kendilerine ön seçim sözü verildiğini fakat merkez yoklaması ile aday belirlendiğini savunarak isyan etmişti.