Kentdeha – DEHA TV Radyo

“Laiklik Kırmızı Çizgimizdir”

“Laiklik Kırmızı Çizgimizdir”
11 views
29 Ocak 2024 - 16:15

Denizli’deki 29 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Laiklik Platformu 05 Şubat’ta eylem kararı aldı. Platform sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu, siyasi partileri, odaları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşları destek olmaya davet etti.

STK’lardan Eylem Çağrısı

Denizli’de faaliyet gösteren 29 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Denizli Laiklik Platformu, laiklik karşıtı eylemleri protesto etmek amacıyla eylem yapacak.

Platform üyeleri basın açıklamasında bulundu. Platform adına konuşan dönem sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu, “05 Şubat 1937’de Anayasamız ile güvence altına alınan laiklik ilkesi, din, vicdan ve ibadet hürriyetinin güvencesi olması yanında aklın, bilimin, hukukun üstünlüğünün esas alındığı onurlu bir yaşam biçiminin de temelini oluşturur” dedi.

Laikliği yok etmeye yönelik tüm uygulamaları ve politikaları şiddetle eleştirdiklerini ifade eden Odabaşıoğlu, “Laiklik ilkesini yok saymaya yönelik uygulama ve saldırılara karşı “Laiklik Kırmızı Çizgimizdir.” 05 Şubat 2024 tarihinde, saat 17’de tüm demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, odaları, siyasi partileri, yurtseverleri ve halkımızı sesimizi yükseltmeye Çınar Meydanı’na davet ediyoruz” diye konuştu.