Kentdeha – DEHA TV Radyo

Ertemur’dan Esnafa “Destek” Sözü

Ertemur’dan Esnafa “Destek” Sözü
18 views
20 Şubat 2024 - 15:32

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, saha çalışmalarını sürdürüyor. Halk Caddesi esnafı ile bir araya gelen Ertemur; “31 Mart’ta göreve gelmemizin ardından esnafımıza vereceğimiz desteklerle emeğinin karşılığını alan insanlarımız mutlu olacaklar” dedi.

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Halk Caddesi esnafı ile buluştu. Yıllardır her yağmur yağdığında yaşanan su baskınlarının yanı sıra ekonomik zorluklar ile boğuşan esnaf, Ertemur’a dert yandı. Eesnafa destek sözü veren Ertemur’un yaklaşımı tam not aldı.

“Esnaf Kirasını, Faturasını Bile Ödeyemiyor”

Halk Caddesi esnaf ziyareti üzerine açıklamalarda bulunan Ertemur; “Pamukkale’mizin temel direkleri üretim, ticaret ve turizmdir. Dünyanın incisi dediğimiz Pamukkale’de esnafımızın hali çok kötü. Girdi maliyetleri ile başa çıkamayan esnafımız kazanamıyor. Ziyaretlerimizde bırakın evine ekmek parası götürmeyi, kirasını, faturalarını bile ödeyemediklerini dile getirdiler. Her yağmur yağdığında su baskınları esnafımızı hem maddi hem manevi olarak yıldırmış durumda. Kaldırımların bakımsızlığı, yolların bozukluğu esnafımıza kepenk kapattırıyor.” dedi.

“Belediye Düşünmek Zorunda”

31 Mart’ta Pamukkale Belediyesi’ne derman belediyeciliğin geleceğini vurgulayan Ertemur; “Belediye vatandaşını da esnafını da çiftçisini de düşünmek zorunda. Belediyecilik ilçesinde yaşayan insanlara mutlu bir hayat yaşatma işidir. Bizim önceliğimiz her zaman halk olacak. Esnafımızın çektiği sıkıntıları birinci ağızdan dinledik. Onlara sağlayacağımız esnaf destek paketlerimizle rahat nefes almalarını sağlayacağız. Üretim modelimizle halkımız maliyeti düşen ürünleri ucuza alabilecek. Böylece halkımız kazanacak, esnafımız ticaretini yapacak.” ifadelerini kullandı.

“Pamukkale’miz 2024 Yılında Yolla, Kaldırımla, Su Baskını İle Uğraşmak Zorunda Kalmayacak”

Su baskını, yol ve kaldırım sorunu belediyeciliğin temel görevidir. Bunu hizmet olarak anlatmaya gerek yok. Belediyenin asli görevidir. Biz bunu yerine getireceğiz. Pamukkale’miz 2024 yılında yolla, kaldırımla, su baskını ile uğraşmak zorunda kalmayacak.” diye konuştu.