Kentdeha – DEHA TV Radyo

Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız Lahey’de Sunum Yaptı

Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız Lahey’de Sunum Yaptı
12 views
26 Şubat 2024 - 20:28

Önceki Dönem Denizli Milletvekili Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, İsrail’in Filistin’deki işgal ve ilhak uygulamalarına dair Uluslararası Adalet Divanı’nda sözlü sunum yaptı. Yıldız, sunumunda “İsrail, Gazze’ye Orta Çağ karanlığını yaşatıyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşma Lahey’de yapıldı. Duruşmada Türkiye adına Önceki Dönem Denizli Milletvekili Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız başkanlığındaki heyet sunum yaptı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız sunumunda, “Kurala dayalı uluslararası sistem bir yıkım aşamasında. Bunun nedeni de Filistin halkına uygulanan adaletsizlik. Şu anda Uluslararası Adalet Divanı önünde bir davayı değerlendiriyor. Bu dava İsrail’e karşı açılmış bir dava. 1948 soykırımının önlenmesi ve cezalandırılması çerçevesindeki ihlal iddialarıyla ilgili bir dosya. Türkiye bu konudaki mahkemenin almış olduğu ihtiyati tedbirlerin kararının tam olarak uygulanmasını istiyor. Güvenlik konseyi bu konudaki sorumluluklarını yerine getirerek bu kritik aşamada bunun uygulanmasını sağlar” dedi.

Yıldız sunumun sonunda ise “İsrail, insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal eden tüm eylemlerden sorumlu tutulmalı” ifadelerini kullandı.