Kentdeha – DEHA TV Radyo

Kumkısık Katlı Kavşağının Yapımına Başlandı

Kumkısık Katlı Kavşağının Yapımına Başlandı
9 views
26 Şubat 2024 - 20:24

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süre önce yapımına başlanan Kumkısık Katlı Kavşağı’nda incelemede bulundu. Başkan Zolan’ın girişimleriyle başlatılan Kumkısık Katlı Kavşağı ile trafik güvenliği sağlanmış olacak.

Denizli Kumkısık Mahallesi içerisinden geçen otoyol ve devlet yolu bağlantı kavşağını kullanmak zorunda kalan, bu nedenle kaza riski artan vatandaşların imdadına Başkan Zolan yetişti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süre önce yapımına başlanan Kumkısık Katlı Kavşağı’nda incelemede bulundu. Başkan Zolan’a Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve Ömer Faruk Özer, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Köroğlu, Kumkısık Mahallesi Muhtarı Tarık Deştekin ve beraberindekiler katıldı.

Bir süre alanda incelemede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı burada yaptığı açıklamada, uzun zamandan beri Kumkısık Mahallesi giriş-çıkışlarında sıkıntı yaşandığını belirterek, burada trafik güvenliği anlamında büyük risk yaşandığını söyledi.

Üzerlik, Aşağışamlı ve Yukarışamlı mahallelerinin Denizli-Aydın devlet yolu bağlantısının Kumkısık Mahallesi’nde bulunan kavşak ile sağlandığı, Denizli-Aydın Otoyolunun bağlantısının da aynı kavşak üzerindeki trafik yoğunluğunu artıracağının öngörüldüğünü kaydeden Zolan, çoğunluğu çiftçilik yapan bölge halkının arazilerine geçişlerde devlet yolunu kullanmaları nedeniyle de trafik güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirtti.

50 Metre Çapında Çift Şeritli Modern Dönel Kavşak

Trafik güvenliğinin artırılması amacıyla Kumkısık Mahallesi sınırları içerisinde Denizli-Aydın Devlet Yolu üzerinde 3 açıklıklı, 2 ayaklı köprü, köprü altında trafik sirkülasyonunun sağlanacağı 50 metre çapında çift şeritli modern dönel kavşağın ve kavşağa giriş ve çıkışların sağlanacağı bağlantı kollarının yer aldığı katlı kavşak projesi tamamlanarak yapım çalışmalarına başlandı.