Kentdeha – DEHA TV Radyo

“Bağımsız Aday Olmak Zorunda Kaldım”

“Bağımsız Aday Olmak Zorunda Kaldım”
8 views
27 Şubat 2024 - 20:20

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çivril’de belediye başkan adayı gösterip adaylığını geri çektiği Kemal Aslan, süreçte yaşadıklarını anlattı. Birlikte yol yürüdüğü ekibin fikrini alarak seçimlere bağımsız girme kararı aldığını söyleyen Aslan, “İlk işimiz bize yapılan haksızlıklara, kumpaslara, hukuksuzluklara rağmen seçimi kazanmak olacak” dedi.

Çivril’de CHP’nin adaylığını geri çekmesi üzerine bağımsız belediye başkan adayı olan Kemal Aslan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Eşi Meldan Aslan’ın da katıldığı toplantıda Aslan, adaylık ve adaylıktan çekilme sürecini değerlendirdi. Bağımsız aday olmak zorunda bırakıldığını söyleyen Aslan, “Yaklaşık 40 gün sahada çalıştıktan sonra aday tanıtımına saatler kala adaylıktan çekildiğimi İl Başkanlığından gelen bir metinle öğrendim. Süreç içerisinde genel merkezle yaptığım görüşmelerde olumsuz bir yanıt almadığım halde hakkaniyetten uzak bir şekilde adaylıktan alındım. Beraber yol yürüdüğüm arkadaşlarımın da fikriyle bağımsız aday olarak devam etmeye karar verdik” diye konuştu.

Yapılanları hak etmediğini söyleyen Aslan; “İddia makamı iddianamesini söylesin. Savunma makamı da savunmasını öyle yapsın. Söylentilerle siyaset yapmıyorum. Ben hukukçu bir babanın evladıyım. Bana delil lazım. Ben gerçekten mağdurum” şeklinde konuştu.

Kendisine gönderilen CHP Denizli İl Sekreteri Melike Solmaz Coşkun imzalı yazıyı okuyan Aslan, “Bu yazı 100 yıllık bir partiye yakışmıyor” diye konuştu.

Başkan seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri hakkında da konuşan Aslan; “Çivril’in ekonomisi tarıma dayalı. Dolayısıyla çiftçilerimiz için ekonomik fiyatlarla gübre ve yem temini için girişimlerde bulunacağız. Kadınlarımızın küçük çaplı işletmelerini destekleyeceğiz; ev hanımlarına yönelik kurslar açıp meslek edinmelerini sağlayacağız. Öğrencilerimize yönelik eğitsel kurslar düzenleyeceğiz. Bunlar yapacaklarımızın küçük bir bölümü ancak ilk işimiz bize yapılan haksızlıklara kumpaslara hukuksuzluklara rağmen seçimi kazanmak olacak. Bu konuda kendimize güveniyoruz. Çivril halkının bu emeği göreceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.