Kentdeha – DEHA TV Radyo

Tefeci ve Dolandırıcılara Operasyon!

Tefeci ve Dolandırıcılara Operasyon!
9 views
27 Şubat 2024 - 20:18

Denizli’nin de aralarında bulunduğu 56 ilde kamu zararı oluşturarak tefecilik ve dolandırıcılık yapan kişilere yönelik “Kafes-49” operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 147 şüpheli yakalandı.

“Kafes-49” Operasyonlarında 147 Şüpheli Yakalandı

Tefecilere ve dolandırıcılara yönelik 56 ilde gerçekleştirilen “Kafes-49” operasyonlarında 147 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik mali suç örgütlerine eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kafes-49” operasyonlarında 147 şüpheli hakkında işlem yapıldığı kaydedilerek, şu bilgiler verildi: “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde İl KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince; Denizli’nin de aralarında bulunduğu toplam 56 ilde eş zamanlı olarak “Kafes-49” operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda şüphelilerin; tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, parada sahtecilik, resmi ve özel belgede sahtecilik suçlarını işledikleri tespit edildi.”