Kentdeha – DEHA TV Radyo

Çobanoğlu: Arabaya Değil, İnsana Öncelik!

Çobanoğlu: Arabaya Değil, İnsana Öncelik!
19 views
04 Mart 2024 - 16:00

Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Çobanoğlu çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Başkan Adayı Çobanoğlu, kentimizde işe yetişmek, okula gitmek, eve dönmek hayatımızdan binlerce saat çalıyor. Vatan Partisi’nin halkçı ve kamucu belediyeciliği, ulaşım sorununu kökünden çözecektir” dedi.

Vatan Partisi Büyükşehir Başkan Adayı Çobanoğlu Çalışmalarına Devam Ediyor

Vatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Çobanoğlu seçim çalışmalarına devam ediyor. Başkan Adayı Çobanoğlu trafik ile ilgili sorunları değerlendirdi ve toplu ulaşımın kendi dönemlerinde ücretsiz olacağını söyledi.

Çobanoğlu, “Halkçı, kamucu Vatan Partisi belediyeciliğinde kentlerimizde ulaşımı felç eden, insanlarımızı geren, zaman ve enerji kaybına yol açan şehircilik anlayışı ve ulaşım yapısı temelden değiştirilecektir. Büyük kentlerin üstünü yaşanır hale getirmenin yolu, yerin altında yol açmaktır. Yeraltı ve yerüstü raylı ve lastik tekerlekli ulaşım projeleriyle toplu taşımacılığa öncelik verilecektir. Organize Sanayi Bölgesini kent merkezine ve kentin içinde bağlantılarla bağlayan raylı sistem mutlaka hayata geçirilecektir. Mümkün oldukça kent merkezinde birçok alan trafiğe kapalı ya da yalnızca toplu taşıma araçlarının girebileceği şekilde düzenlenerek halkın kent merkezinde rahatça dolaşması sağlanacaktır. Elektrikli araç şarj istasyonlarını yaygınlaştıracağız. Hızlı, güvenli, sağlıklı, rahat ulaşım sistemi kurulacaktır” dedi.

Başkan Adayı Çobanoğlu, “En ileri teknoloji ve buluşlarla maliyetler düşürülerek toplu taşıma kademeli olarak ücretsiz hale getirilecektir. Toplu taşıma araçlarında yolculuğu zevkli kılmak ve zamanın değerlendirilmesi için olanaklar düzenlenecek, çocuklu ana babalar için özel tasarımlar geliştirilecektir. Kadın, çocuk, yaşlı ve engelli dostu ve sağlıklı toplu taşıma sistemi oluşturulacaktır. Bisiklet kullanımı özendirilecektir. Canları iki tekerin üzerinde olan motokuryelerin ve bisikletlilerin güvenliği için özel çözümler uygulanacaktır. Kolay ve güvenilir ulaşım için oylar Vatan Partisi’ne!” ifadelerini kullandı.