Kentdeha – DEHA TV Radyo

Denizli Bilim Merkezi, Hizmete Açıldı

Denizli Bilim Merkezi, Hizmete Açıldı
10 views
12 Mart 2024 - 15:05

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen Denizli Bilim Merkezi’nin açılışına katıldı. Denizli’de Türkiye’nin 11’inci Bilim Merkezi açılışına katılan Bakan Mehmet Fatih Kacır, “Gençlerimize hayallerinin peşinden korkusuzca gidebileceği bir iklimi oluşturdukça, Cumhuriyetimizin ikinci asrında ülkemiz, çok daha ileriye gidecek” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Açılışa Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen Denizli Bilim Merkezi’nin açılışına katıldı.

Açılış törenine Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizlimizin kimliği ile uyumlu bu proje için emeği olanlara teşekkür ederim. Burası kültürün, sanatın ve bilimin merkezi olsun istedik. Sizlerin desteği ile buna kavuşuyoruz. Dünya devletleriyle yarışabilmemiz için gençlerimizin geleceğe hazırlanması gerekiyor. Bunun için de bilim merkezleri önem kazanıyor” dedi.

Denizli’den övgü ile bahseden Bakan Kacır, Denizli Bilim Merkezi’nin bilim ve teknoloji ekosistemine yeni bir soluk kazandıracağını ifade ederek, gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturacak merkezin Denizli’ye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Yapamazsınız diyenlere inat gece gündüz çalışan bir Türk gençliği olduğu vurgusunda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Biliyoruz ki gençlerimize hayallerinin peşinden korkusuzca gidebileceği bir iklimi oluşturdukça, “Ben de yapabilirim” özgüvenini kazandırdıkça Cumhuriyetimizin ikinci asrında ülkemiz, çok daha ileriye gidecek” dedi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrenci başvurularının sürdüğünü hatırlatan Bakan Kacır, tüm öğrencilerin başvuru yapmaya davet etti.

Ziyarete açık bilim merkezlerini 11 milyon vatandaşı ağırladıklarını söyleyen Bakan Kacır, 865 binin üzerinde genci bilimle buluşturduklarını dile getirdi.