Kentdeha – DEHA TV Radyo

“Denizli’ye Sadece Otobüs ve Arabalı Çözüm Yakışıyor Mu?”

“Denizli’ye Sadece Otobüs ve Arabalı Çözüm Yakışıyor Mu?”
29 views
13 Mart 2024 - 18:05

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sema Silkin Ün, Denizli’nin ulaşım altyapısındaki eksikliklere ve bu konudaki çözüm önerilerine dikkat çekti. 1 milyonu aşan nüfusu ve Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri olarak kabul edilen Denizli’nin, yüzölçümü açısından da önemli bir konumda olduğunu belirten Ün, şehrin raylı sistem gibi modern ulaşım alternatiflerinden yoksun olmasını eleştirdi.

Ün, “Bu şehirde raylı sistem olmaması, Denizli’ye yakışmıyor. İlçelerden şehir merkezine ulaşımın zor olması, demografik yapıyı tehdit ediyor. Bu şehrin tek ulaşım imkanının otobüs ve arabalar olması kabul edilemez” diyerek mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

Denizli’nin ulaşım altyapısını modernize etme sözü veren Ün, raylı sistemlerin şehir içi ulaşımını daha etkin, çevre dostu ve erişilebilir hale getireceğine inanıyor. Ün, raylı sistemlerin, özellikle yoğun trafik saatlerinde vatandaşların yaşadığı stresi azaltacağını ve ulaşım sürelerini kısaltacağını belirtti.

Sema Silkin Ün, “Denizli’nin geleceğini şekillendirirken, ulaşım ve erişilebilirlik en önemli önceliklerimiz arasında yer alacak. Raylı sistemler ve alternatif ulaşım yöntemlerini geliştirerek, hem şehrimizin modernleşmesine katkıda bulunacak hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracağız” diyerek Denizli için büyük ve cesur adımlar atma sözü verdi.