Kentdeha – DEHA TV Radyo

Denizli’de CHP Kazandı

Denizli’de CHP Kazandı
22 views
01 Nisan 2024 - 11:36

2024 yılı Türkiye Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Denizli’de vatandaşlar büyükşehir, ilçe belediye başkanı, meclis üyesi ve muhtarlarını belirlemek için sandık başında oylarını kullandılar. Sandıkların açılmasıyla beraber kesin olmayan sonuçlara göre Denizli Merkez ve merkezdeki iki büyük ilçe olan Pamukkale ve Merkezefendi’yi CHP kazandı. Merkez dışındaki 13 ilçede de Cumhuriyet Halk Partisi zafer kazandı.

Merkez ve İlçelerde Değişim Yaşandı

2024 Yılı Türkiye Mahalli İdareler Seçimleri’nde vatandaşlar sabah saat 8’de oy verme işlemleri için mahallelerinde bulunan okullardaki kabinlerde sandık başına gitti.

Denizli’de seçmenler sabah saatlerinde okullarda yoğunluk oluşturdu. Oy kullanma işlemleri saat 17’ye kadar devam etti.

Denizli’de seçmenler, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Meclis Üyesi ve bağlı bulundukları mahalle muhtarlığı için oylarını kullandı.

Denizli genelinde 285’i partili, 6’sı bağımsız olmak üzere 291 aday yarıştı. Kent genelinde ise 2 bin 631 sandık kuruldu. Saatler 17’yi gösterip de sandıklar kapanınca sayım işlemine geçildi.

İlerleyen saatlerde oluşan sonuçlara göre kesin olmayan veriler; Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kazanıldığını ortaya koydu.

Ayrıca Denizli’nin iki merkez ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi’de de CHP birinci parti olurken Pamukkale’de Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi’de ise mevcut başkan Şeniz Doğan seçimlerin kazananı oldular.

Denizli’nin ilçelerinde ise kesin olmayan verilere göre sonuçlar şu şekilde oldu; Çameli, Babadağ ve Baklan’da AK Partili Belediyeler mevcudiyetlerini korurken Beyağaç’da ise Yeniden Refah Partisi kazandı. Bu ilçeler dışında kalan toplam 11 ilçede ise Cumhuriyet Halk Partisi zafer elde ederek ön plana çıktı.