Kentdeha – DEHA TV Radyo

“Gıdada Taklit Arttı”

“Gıdada Taklit Arttı”
4 views
15 Nisan 2024 - 15:40

Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu; gıda fiyatlarındaki hızlı artış ve yurttaşların alım gücündeki hızlı düşüş, gıda maddelerinde taklit ve tağşişi arttırdığını belirterek “Özellikle peynirde taklit ve tağşiş çok arttı” dedi.

Hatipoğlu: Firmaların İfşa Edilmesi Gerekiyor

Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan Osman Hatipoğlu, yaptığı açıklamasında, margarin, nişasta, kemik unu ve iade peynirlerden imal edilen peynir üretiminin her geçen gün yaygınlaştığını, 20 ton margarinden 45 ton peynir üretildiğini belirtti.

Hatipoğlu, “Margarinin kuru madde oranı yüzde 90. Su katılarak çoğaltılıyor. İçine nişasta, kemik unu, iade peynir konularak hiç süt katılmadan peyniri imal ediliyor ve çok ucuza satılıyor. Hileli peynirlerin görüntüsü normal peynir gibi olduğundan tüketici hileli olup olmadığını fark edemiyor. Bu durum halk sağlığını olumsuz etkilemektedir” dedi. Gıda maddelerinde taklit ve tağşişin yaygınlaşmasından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sorumlu olduğunu belirten Başkan Hatipoğlu “Hileli gıda üreten firmalarla ilgili taklit ve tağşiş listesi, 2 yıldır yayınlanmıyor. Yasaya göre gıda denetimleri sonucunda tespit edilen hileli üretimlerle ilgili taklit ve tağşiş listesi yayınlanarak, bu firmaların ifşa edilmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.