Kentdeha – DEHA TV Radyo

Başka Parti-Aday İçin Çalışan İsimler İhraç Edilecek

Başka Parti-Aday İçin Çalışan İsimler İhraç Edilecek
8 views
22 Nisan 2024 - 11:54

CHP’de genel sekreter ve iki genel başkan yardımcısı imzasıyla örgütlere gönderilen talimatta, “Seçim döneminde başka parti adına çalışan üyelerin tespit edilmesi” istendi. Denizli’de Baklan ve Çivril başta olmak üzere hemen hemen tüm ilçelerde isimlerin tespit edildiği öne sürüldü.

CHP’de Örgütlere Talimat

CHP’de seçim döneminde parti üyesi olmasına rağmen başka parti ya da aday adına çalışan isimler ihraç edilecek. Genel merkez ihraç işlemlerini il örgütlerine bırakmayacak, soruşturmaları kendisi yürütecek.

Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile genel başkan yardımcıları Meryem Gül Binici ve Gökan Zeybek imzasıyla il örgütlerine gönderilen yazıda, disiplin sevklerinin yapılabilmesi için delilenmiş başvuruların 29 Nisan’a kadar bildirilmesi istendi.

CHP il örgütüne gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde partimizin elde ettiği başarı örgütlerimizin özverili çalışmaları sayesinde gelmiştir. Her bir partilimiz, yürekten çalışmasını sürdürürken maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir. Tüzüğümüzün 68/1-e maddesi “Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiğini düzenlemiştir. Bu hükme göre partimiz aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan Merkez Yönetim Kurulumuzca başlatılacaktır. Yerel Seçimlerde Partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşlerine bildirilmesi gerekmektedir. İyi çalışmalar dileriz” denildi.