Kentdeha – DEHA TV Radyo

“Veteriner Hekimler Temel Sağlık Çalışanıdır”

“Veteriner Hekimler Temel Sağlık Çalışanıdır”
185 views
26 Nisan 2024 - 16:04

Denizli’de Dünya Veteriner Hekimleri Günü nedeniyle tören düzenlendi. Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Feyzi Ölmez, bu yıl ki temanın “Veteriner Hekimler Temel Sağlık Çalışanıdır” olduğunu söyledi.

Dünya Veteriner Hekimleri Günü

Denizli’de Dünya Veteriner Hekimleri Günü, nedeniyle valilik önündeki Atatürk anıtında tören düzenlendi. Kutlama törenine önceki oda başkanları ve oda üyesi veterinerler katıldı.

Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Feyzi Ölmez, veteriner hekimlerin sadece evcil hayvanlar için değil, aynı zamanda çiftlik hayvanları ve yaban hayatı için de önemli bir rol oynadığını belirtti.

Hastalıkların önlenmesi, teşhisi ve tedavisi konularında uzmanlaşmış sağlık profesyonelleri olan veteriner hekimlerin, hayvan sağlığına odaklanırken aynı zamanda insan sağlığını da etkileyen kritik bir rol üstlendiklerine dikkat çeken Başkan Ölmez, “Özellikle hayvanlar arasında yayılan hastalıklar insanlara da bulaşabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, erken teşhis, aşılama ve hastalıkların kontrol altına alınması gibi konularda çalışan veteriner hekimler insan sağlığının korumasında da önemli bir rol oynar” dedi.

Veteriner hekimlerin gıda güvenliğinin sağlanmasında başlıca sorumlu sağlık profesyonelleri olduğuna dikkat çeken Başkan Ölmez, “Veteriner hekimlerin sağlık personeli olduğu ulusal ve uluslararası mevzuat ve uygulamalar tarafından hiçbir şüpheye yer olmayacak şekilde ortadayken birçok hakkımızın elimizden alınmasını kabul edemiyor, veteriner hekimlerin hak ettikleri özlük haklarına biran önce kavuşmalarını sağlamak ve gerekli adımları atmaları için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yetkililerin sesimizi duymalarını bekliyoruz” dedi.