Kentdeha – DEHA TV Radyo

“Ne Soluyoruz, Bilmek İsteriz”

“Ne Soluyoruz, Bilmek İsteriz”
21 views
12 Mayıs 2024 - 13:18

Sarayköy’deki jeotermal kuyusunda yaşanan patlamanın üzerinden 13 gün geçti ama resmi makamlardan açıklama gelmedi. CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Efe; “Sarayköy halkının soluduğu bu gaz zararlı mı?” diye sordu, yetkililerin bilgi vermediğini belirtti.

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Yetkililere Seslendi

Sarayköy’de 13 gün önce özel bir şirketin açtığı jeotermal kuyusu kontrolden çıktı. Kuyudan püsküren sıcak su ve gazlar yüzeye püskürmeyi sürdürüyor. İlçede endişe yaratan bu duruma ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklamanın gelmeyişi kafalarda soru işaretlerini artırıyor.

Son dönemde çıkan gazların sağlığa ve çevreye zararlı olduğu yönündeki görüşler Sarayköy’de dikkatle takip ediliyor. Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya da bilgi edinmek için girişimlerde bulunduğunu ancak kulaktan dolma, resmi olmayan açıklamalara muhatap kaldıklarını kaydetmişti.

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Efe de patlamaya ilişkin bilgi alamadıklarını kaydetti. Efe, ne şirket yetkililerinin ne de diğer mercilerin bilgi vermeye yanaşmadıklarını belirterek, patlama sonrası bazı vatandaşların sağlık sorunları yaşadığına dikkati çekti.

Efe, “Yaşanan patlama bazı vatandaşlarımızın boğazlarında ve burunlarında tahrişe neden olmuş, her geçen gün vatandaşlarımızın sağlığını kötü etkilemeye devam etmektedir. Her gün farklı konuşmalar ortaya atılmakta, ancak bu konuşmaların doğruluğu olmadığı gibi resmi kurumlardan da konu ile ilgili bilgi verilmemektedir” ifadesini kullandı.

İnsan sağlığının önemsenmediğini savunan Efe firma temsilcileri ve yetkili mercilere sorular yöneltti. Efe, neden daha önce önlem alınmadığını sordu. Sarayköy halkının soluduğu gaza ilişkin bir inceleme yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini hatırlatan Efe, “Sarayköy halkının soluduğu bu gaz zararlı mı? Suda ve havada yapılan test sonuçları neden kamuoyu ile paylaşılmamakta, bunları belgeleriyle neden açıklamamaktasınız? 2 hafta geçmesine rağmen neden resmi bir açıklama yapılmamakta? Bu gazın ekolojik sisteme ne zararı olduğunu biliyor muyuz? İhmal var mı, varsa ihmali olanlarla ilgili ne yapıldı? Yerleşim bölgesine bu kadar yakın bir alanda sondaj çalışması yapılması doğru mu?” sorularını yöneltti.

Efe, kontrolden çıkan kuyuda çalışmaların devam ettiğini gördüklerini, kuyunun ne zaman kontrol altına alınacağına dair bilgi paylaşılmasını istedi.