Kentdeha – DEHA TV Radyo

Denizli’nin Kültürel Değerleri Ön Plana Çıkarıldı

Denizli’nin Kültürel Değerleri Ön Plana Çıkarıldı
3 views
03 Şubat 2025 - 10:42

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Almanya’nın Unterelchingen kentinde düzenlenen 20. Geleneksel Kızılcalılar Kültür ve Dayanışma Gecesi’ne katılarak gurbetçi hemşerileriyle bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Denizli’nin kültürel değerleri ön plana çıkarıldı.

Başkan Kadir Tatık, Almanya’da Gurbetçilerle Buluştu

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Almanya’nın Unterelchingen kentinde düzenlenen 20. Geleneksel Kızılcalılar Kültür ve Dayanışma Gecesi’ne katılarak gurbetçi hemşerileriyle bir araya geldi.

Denizli’nin eşsiz halk oyunlarıyla başlayan gece, büyük bir coşkuyla devam etti. Başkan Kadir Tatık, gurbette yaşayan hemşerileriyle sohbet ederek onların memleket hasretini bir nebze olsun giderdi.

Etkinlikte konuşan Başkan Tatık, “Geleneklerimizi yaşatmak, kültürümüzü korumak ve birlik içinde olmak bizim için çok önemli. Bu tür organizasyonlar, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın memleketle bağlarını güçlendirmesi açısından büyük değer taşıyor” dedi.

Gecede, Denizli ve Tavas üzerine yapılan sohbetlerin yanı sıra, gurbetçilerin yaşadığı sorunlar ve beklentiler de konuşuldu.

Başkan Tatık, yurtdışında yaşayan vatandaşlara desteklerinin her zaman süreceğini belirterek, onların memleketleriyle olan bağlarını güçlendirmek adına her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

“Tavas ve Denizli, sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında yaşayan hemşerilerimiz sayesinde daha da güçlü bir kültürel yapıya sahip. Sizlerle bir araya gelmek ve sizlerin taleplerini dinlemek bizler için büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Başkan Kadir Tatık, organizasyona tamamen kendi imkanlarıyla katıldığını ve bu tür etkinliklerin kültürel bağları pekiştirdiğini vurguladı. Katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Tatık, bu birlikteliğin her yıl daha da güçleneceğini belirtti.

Gece, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve Denizli kültürünü yansıtan etkinliklerle sona erdi. Gurbetçi vatandaşlar, Başkan Tatık’ın katılımından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Tavas ve Denizli ile olan bağlarını her zaman canlı tutacaklarını dile getirdi.