Denizli’den Eylül ayında yapılan ihracat TİM verilerine göre yüzde 0,7 DENİB verilerine göre ise yüzde 0,9 oranında azaldı.
Denizli’nin ihracat verileri açıklandı. Denizli’den yapılan ihracatta geçen yılın aynı dönemine oranla düşüş gözlendi. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Denizli ihracatı Eylül ayında 393 milyon dolar olarak gerçekleşti ve yüzde 0,7 oranında düştü. DENİB verilerine göre ise aynı dönemde 304 milyon dolar olarak gerçekleşti ve yüzde 0,9 azaldı.
Yılın ilk 9 aylık dönemi esas alındığında ise Denizli ihracatı geçen yıla göre 7,1 artış gösterdi ve 3 milyar 494 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sektörel çeşitliliğin fazla olması, firmaların değişen piyasa koşullarına uyumu rakamların belirleyicisi oldu.
DENİB’e göre Eylül ayında tekstil ve konfeksiyon ihracatı yüzde 5,5 azalarak 116 milyon dolar oldu. Elektronik ve elektrik ihracatında ise yüzde 14,2 artış yaşandı ve 94 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti.
Denizli’nin en fazla ihracat yaptığı ülke yüzde 3,6 artışla İngiltere oldu. Bu ülkeye toplam 53 milyon dolarlık ihracat kaydedildi. İkinci sırada Almanya ve üçüncü sırada ise ABD yer aldı.

SGK Zam Farkı Ödemeleri Hesaplara Yatıyor
Motorine 3 Lira 50 Kuruş Zam Bekleniyor
Gülizar Biçer Karaca: “CHP’de Kalacağım”
Özgür Özel ve 90 Milletvekili CHP’den İstifa Etti
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı
Buldan’da Tır Şoförü Bayıldı, Başka Bir Tıra Çarptı
Tavas’ta Ahır Yangını Büyümeden Söndürüldü
