Denizli’de dar gelirli vatandaşlara 7,5 liradan ekmek sağlayan Merkezefendi Belediyesi’nin Bozburun’daki Halk Ekmek Fabrikası, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün denetiminden bir gün sonra faaliyeti durduruldu. Denetimde genel temizlik ve çalışan hijyenine ilişkin eksikler tespit edilip işletmeye bu eksikleri gidermesi için 30 gün süre verilmesine rağmen, ertesi gün İl Tarım Müdürlüğü ekipleri tesise gelerek üretimi durdurdu ve fabrikayı mühürledi. Günlük yaklaşık 30 bin ekmek üreten tesis, ilk kez bugün ekmek çıkaramadı.
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, fabrikanın önünden yaptığı açıklamada, kararın siyasi bir operasyon olduğunu öne sürdü. Doğan, “Yaklaşık 10 gündür şahsıma ve belediyemize yönelik bir algı operasyonu yürütülüyor. Halkın ekmeğine bile göz diktiler. Bütün belgelerimiz ve hijyen kontrollerimiz tam olmasına rağmen bir kumpasla itibarsızlaştırılmaya çalışılıyoruz” dedi.
Denizli genelinde Merkezefendi, Pamukkale ve diğer ilçelerde dar gelirli vatandaşlara ucuz ekmek sağlayan Halk Ekmek uygulaması, bu kararla ilk kez aksamış oldu. Belediye, mühürlenen fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi için gerekli girişimlere başladı.



Karaca’dan Acil Önlem ve Destek Çağrısı
400 Milyon Dolar Barajı Aşıldı
Ehliyet Kurslarına Zam Kapıda!
Denizli’nin Yerel Sesi Cemil Çağdaş Yaşamını Yitirdi
Denizli’de Oto Galeride Korkutan Yangın
Diş Hekimi Özgür Özcan Evinde Ölü Bulundu
Denizli’de Afet Riskleri Masaya Yatırıldı
