Balıkesir Sındırgı depreminin ardından ilk açıklama Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’dan geldi. Deprem uzmanı ve yer bilimci Üşümezsoy, Denizli ile ilgili de aktif fay hatlarına dikkat çekti.
Prof. Dr. Üşümezsoy, “Sındırgı’nın altındaki değil dağlarında olan bir deprem. Ne anlama geliyor? Bu deprem daha önceki Balıkesir Sındırgı depreminin bir parçası. Bu deprem artçı bir deprem değil. Tetikleyici bir deprem.” diye konuştu.
Üşümezsoy, Manisa’dan başlayarak Denizli’ye kadar giden aktif tektonik bölgeler de olduğunu ifade etti. Asıl riskin nerede olduğunu açıklayan Üşümezsoy, bölgedeki aktif faylarla ilgili olarak şunları kaydetti: “Büyük bölge olarak Manisa’dan başlayıp Denizli’ye kadar giden bölge, Ege Bölgesi’ndeki aktif tektonik olduğu bölgelerdir.” dedi.

Polisten Kaçtı, 4 Araca Çarptı: 450 Bin TL Ceza
Gülizar Biçer Karaca’dan Ankara’daki Madencilere Destek
CHP İl Binasının Su Aboneliğinde Yeni Gelişme
Motorine Yeni Zam: Denizli’de 84,53 TL Olacak
Çamlık Bulvarı’nda Yayalaştırma Saatleri Değişti
Denizli’de 604 Bin Araç Var
Denizli-İzmir Tren Seferlerine Yüzde 76,9 Zam!
